Afbeelding
Foto: Almelo Promotie

Sinterklaas stoomt na aankomst meteen naar Almelo

ALMELO - Sinterklaas komt zaterdag naar Nederland en laat zijn Pieten diezelfde dag de stoomboot al afmeren in Almelo

Sint heeft traditiegetrouw weer zo'n 150 Pieten bij zich, onder wie de fotopiet, de inpakpieten, de danspieten, de deejaypiet. Dit jaar staat er iets bijzonders te gebeuren. Het verhaal doet de ronde, dat één van de Pieten gaat trouwen. Waar en hoe, dat is nog een geheim. De Stichting Almelo Events, de organisator van het Sinterklaasfeest in de stad, hoopt dat alle kinderen in Almelo via de basisscholen in de aanloop naar de intocht van Sinterklaas, worden geïnformeerd over het gebeurtenissen, die de Sint in Almelo meemaakt. De kinderen herkennen dan het verhaal, dat als een rode draad doorloopt tijdens de intocht en in de weken erna in het Sinterklaashuis.

Het Sinterklaashuis is dit jaar in hetzelfde pand gehuisvest als vorig jaar, namelijk in het pand Kerkstraat 1-7, in de buurt van de fontein. Sinterklaas verblijft daar van 18 november tot en met 5 december en de kinderen kunnen hem daar elke woensdagmiddag, zaterdag en koopzondagmiddag bezoeken. Daar zijn ook altijd knutselpieten aanwezig, die met de kinderen leuke dingen gaan doen en natuurlijk is er de Pietenband.

Maar eerst moet de goedheiligman in Almelo met de boot aanmeren. Dat gebeurt op zaterdag tegen half één, nabij Dimence, Rechtbank en Stadhuis, in de driehoek van Almelo. Het feest in de haven ter hoogte van het gerechtsgebouw begint overigens al om twaalf uur. De twee pieten Snip en Snap en de deejaypiet starten dan het feestje in afwachting van de komst van Sinterklaas. Ze zullen aan de kinderen vertellen wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar en tijdens de reis naar Almelo. Natuurlijk is er volop Sinterklaasmuziek en gaan ze samen met de kinderen liedjes zingen.

Na de aankomst van Sinterklaas wordt hij ontvangen door burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo, waarna verrassend spektakel plaatsvindt, waarover nog niet mag worden gesproken. Na een wandeling langs de kinderen in de haven bestijgt de Sint op zijn paard om een rondgang door het centrum van Almelo en over de weekmarkt te maken. Het feestprogramma op de Koornmarkt begint naar verwachting om kwart over drie.In Een uur later is de opening van het Sinterklaashuis aan het Kerkplein.