Afbeelding
Foto: archief

Beter Wonen krijgt er zomaar dik honderd huizen bij, in Aadorp

AADORP/ALMELO - De woningcorporatie Mijande Wonen draagt per december haar woningbezit in Aadorp,106 huizen, over aan de woningcorporatie Beter Wonen te Almelo. Dat is gebeurd op pragmatisch gronden.

Mijande Wonen heeft vooral woningen in bezit in de gemeenten Twenterand en Dinkelland. Sinds de eeuwwisseling behoort Aadorp bij Almelo, waar het eerder grondgebied van Vriezenveen was dat nu deel uitmaakt van de gemeente Twenterand.

'Beter Wonen is een woningcorporatie uit Almelo en kan daardoor beter de belangen van huurders in Aadorp behartigen', steltde directeur-bestuurder Zuithof van Mijande Wonen afgelopen week in een schriftelijke toelichting op de overdracht.

'Voor Beter Wonen past deze overname in de keuze om vooral verhuurder te zijn van woningen in Almelo', laat directeur-bestuurder Van der Hout van Beter Wonen op zijn beurt in een communiqué weten.

De lopende huurcontracten neemt Beter Wonen Almelo ongewijzigd over. Een aantal praktische zaken verandert wel. Daarover zijn de betreffende huurders tijdens een informatiebijeenkomst in het Aahoes te Aadorp geïnformeerd. Daar was enige onrust,wat leidde tot veel vragen. Voor de huurders zal er weinig veranderen.

Beter Wonen heeft bijna achtduizend woningen in beheer, in divers sectoren.

l