Afbeelding

Oud-Heracles geeft carrière van Eric Braamhaar naglans

ALMELO/ENTER – De amicale voetbalarbiter Eric Braamhaar heeft op imponerende wijze afscheid genomen als (inter)nationaal scheidsrechter in het betaald voetbal. Dat gebeurde in Enter met een grote inbreng van Heracles Almelo.

Eerst moest Braamhaar nog één keer aantreden om de wedstrijd tussen het keukorps van SV Enter tegen Oud-Heracles Almelo in goede banen te leiden. Het werd een doelpuntrijke ontmoeting die uiteindelijk door Oud-Heracles met 3-5 werd gewonnen. Dat zag er aanvankelijk niet naar uit, want binnen vier minuten stond SV Enter al op 1-0 door een doelpunt van René (Binnengaaits) Nijenhuis.

De Almelose ploeg met onder anderen Tonny Elferink, Mark Fledderus, Renzo Bolk, Nick de Graaf, Erwin Looms en Michel Achterhoek, in de gelederen, trok de stand echter snel weer recht door een doelpunt van Mark Fledderus. Jules Wegdam maakte vervolgens al snel de 2-1 in de 29ste minuut, maar Erwin Looms zetten beide ploegen weer op gelijke hoogte. In de tweede helft scoorde René Nijenhuis scoorde nogmaals namens de Enternaren, maar daarna tilden Dennis van Dijk, Mark Fledderus en Erwin Looms de stand naar 3-5.

In het clubgebouw werd Braamhaar op geweldige wijze een aantal uren in het zonnetje gezet. Een deel van het Nederlandse scheidsrechterskorps had z'n plek gevonden aan de stamtafel, er waren behalve van Heracles vertegenwoordigers van FC Twente, KNVB, familie, vrienden, bestuursleden en ambassadeurs van de Eric Braamhaar Foundation. Kortom, kosten noch moeite waren gespaard om er een prachtige avond van te maken voor de man die ruim 25 jaar actief was als scheidsrechter op het hoogste niveau.

De scheidsrechterbaas, Dick van Egmond, roemde de kwaliteiten van Braamhaar, zijn inzet, gedrevenheid waar de menselijke maat tijdens de wedstrijden. 'Jammer dat je stopt, je kunt terugkijken op een geweldige carrière waar we trots op zijn', aldus Van Egmond. Tussendoor waren er op een groot scherm loftuitingen van Ron Jans, Bjorn Kuipers, Kenneth Perez en Mark van Bommel.