Afbeelding
Foto: PR

De natuurlijkheid van het humanisme in De Meridiaan te Almelo

ALMELO – In een lezing van historicus en humanist Jos de Wit gaat het zaterdagmiddag over de natuurlijkheid van het humanisme. De samenkomst, ook wel denkerscafé genoemd, gaat uit van het Humanistisch verbond, kring Oost, en vindt plaats in leescafé De Meridiaan, vanaf drie uur.

Iedereen is welkom om mee te praten, denken én om anders te denken. De Wit geeft een kort overzicht van verschillende manieren waarop over de verhouding mens en natuur is nagedacht, in het bijzonder vanuit humanistische hoek. Aan de hand van stellingen zal een discussie met het publiek gevoerd worden over de verhouding tussen mens en natuur en wat het humanisme daarin kan betekenen.Humanisten geloven in de kracht van mensen en beroepen zich niet op een goddelijke openbaring of goddelijk ingrijpen. Ze denken dat alle levensbeschouwingen en religies een menselijke oorsprong hebben en daarmee open staan voor duiding en kritiek.

De Wit (1960) studeerde Sociale en Economische Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds 2003 verzorgt hij cursussen, lezingen en bijeenkomsten voor afdelingen van het Humanistisch Verbond. Vorig jaar sprak hij in Almelo over leven en denken Sartre.