Stofwisseling in Kunsthal Hof 88

ALMELO – Onder de titel Stofwisseling is een expositie in de Kunsthal van Hof 88 ingericht die zondagmiddag wordt geopend door de nieuwe artistiek coördinator Ineke Hofste die Hanny Niessen in deze functie opvolgt. De kunstenaars Jantine Koppert en Anne van den Heuvel vertellen vanaf drie uur over hun werken.

Stofwisseling is een tentoonstelling waarin textiele media de verbindende lijnen vormen tussen vijf kunstenaars die met stoffen werken, steeds meer gangbaar in de kunstwereld. Het gebruik van natuurlijke materialen is een teken van de tijd, de hang om eerlijk te produceren en consumeren, hergebruik van materialen, aandacht voor de kringloop van levens en spullen. Circulaire kunst en cultuur.

Hofste: 'Ik bezocht begin deze maand de Biënnale van Venetië en was blij verrast door de hoeveelheid textiele media die daar door curator Christine Macel in het Arsenale verzameld waren. Subtiel geborduurde boeken, kleurrijke wollen bollen. Collages met stoffen. Het was alsof de kunstenaars die hun werk nu in Hof 88 tentoonstellen in Venetië aan het werk waren geweest. Vroeger hadden textiele materialen vaak een stoffige bijsmaak, vandaag de dag zijn deze weer helemaal van deze tijd. Maar dan wel in een modern jasje gegoten. De Kunsthal Hof 88 kan helemaal meegaan in deze trend.'

Gertie Bijkerk werkt met natuurlijke materialen. Na tal van buitenlandse reizen is haar motto Ver gaan om het dichtbij te vinden.

Anne van den Heuvel ontwerpt en realiseert unieke kleurrijke kunstwerken met geluiddempende eigenschappen. Haar levensmotto is: Durf! Doe! Leef! Ontsaai!

Jantine Koppert: "Mijn beelden vinden hun wortels in de natuur, niet alleen in de inherente kracht en energie, maar ook in de manier waarop de mens in wisselwerking met de natuur verkeert en de mythes die we erover vertellen inspireren mijn werk."

Het werk van Nahrin Malki wordt gevoed door haar Syrische afkomst. Nahrin transformeert symbolische stempels en prints uit het oude Syrië in eigentijdse beeldtaal.

Het weven van gobelins is voor Wilna Simpelaar als schilderen in wol en zijde. Zij laat zich inspireren door het leven, de aarde, de natuur en haar verblijf in India.

De jazzpianist Johan Bijkerk en de vocaliste Sem Tanate omlijsten de opening.