Afbeelding
Foto: Kik

Theo Nijland in Hof 88 met 'n intiem concert

ALMELO – In de reprise van het enthousiast ontvangen programma Desalniettemin toont Theo Nijland zich een ware entertainer. Zijn liedjes zijn muzikale en tekstuele hoogstandjes en bovenal heel persoonlijk en toegankelijk. Zijn theaterconcert is volgende week donderdag te zien in Hof 88.

In alle eenvoud aan de vleugel gezeten weet Nijland zijn publiek elke keer weer te betoveren met zijn liedjes. Hij is erudiet en toch sexy, bloedserieus en toch grappig. Zijn persoonlijke en toegankelijke liedjes laten de luisteraar voelen dat je niet alleen staat in alle ellende. Veel mensen blijken zich in de teksten van Nijland te herkennen. Onverbloemd strooit hij met intieme bekentenissen en lokt hij met mierzoet venijn de confrontatie uit met de toehoorder. Of het nu gaat over alleen zijn (Een Eiland), hartstocht (Chanson), doodsangst (In de Natuur), moederliefde (Een Mevrouw), afgunst (Borsato) of over geluk (Wielklem).

Prijzen

In de herfst van 2015 wilde Nijland op pad met zijn solovoorstelling Desalniettemin, maar moest dat noodgedwongen uitstellen. In de zomer ervoor scheurde zijn aorta. Hij gebruikte het jaar erna om te herstellen. De toer begon om die reden precies een jaar later alsnog, In het huidige seizoen toert hij met de reprise die hem nu in Almelo brengt. Nijland won twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en twee jaar geleden de Groenman-taalprijs.