Indian Summer aan de Wierdensestraat
Indian Summer aan de Wierdensestraat Foto: Coen Mulder

Stad koestert de natuur en de natuur nu ook de stad

ALMELO - De gemeente Almelo zou meer aandacht (en aandacht is geld) moeten besteden aan het unieke groene karakter van de stad. Deze oproep annex noodkreet van de Stichting Almelo Parkstad komt ook aan in de gemeenteraad, zonder concreet resultaat, wegens armlastigheid.

In de gemeenteraad heeft Almelo Parkstad trouwens een stem bij monde van het raadslid Mulder van D66 die stichtingsbestuurder is. Overigens neemt Mulder als raadslid geen deel aan debatten over het werk van de stichting, want laat hij dan over aan voorzitter Ten Cate en communicatiebestuurder Ter Haar, in een vorig leven trouwens ook raadslid, namens het CDA.

Mulder roerde zich wél in de raadsvergadering toen het recent weer eens over het groenonderhoud ter stede ging. Het onkruid schiet hier en daar de stoepen en bermen uit, bij gebrek aan onderhoudsgeld. De raad vindt dat eigenlijk dat meer geld nodig is voor perken en parken, bossen en bermen, maar de raad weet ook dat Almelo met financiële problemen worstelt en zich niet veel groenkracht kan permitteren.

Mede door de inzet van natuurorganisaties gebeurt er veel om Almelo groen te houden. En de Stichting Almelo Parkstad vergroent invalswegen, singels en parken in de stad. Dat de groene longen van Almelo niet alleen de leefbaarheid dienen, maar ook het oog strelen, komt naar voren in het najaar als net vóór de winter valt de Indian Summer de stad kleurt. Dat is Almelo op zijn mooist, in dat aanzicht is de stad met geldzorgen in de prachtigste betekenis onbetaalbaar.