Afbeelding

Keurkorpsen MHCA in de flow

ALMELO - Zowel de vrouwen als de mannen van de de Mixed Hockey Club Almelo (MHCA) zijn sterk aan het seizoen begonnen.

De vrouwen speelden bij Deventer met 2-2 gelijk en vooral de manier waarop dat gebeurde was volgens trainer-coach Niek Hendriks een groot compliment waard. De ploeg ging met een 2-0 achterstand de rust in. De tweede helft ging het beter, wat leidde tot 2-1, maar tien minuten voor tijd leek het noodlot toe te slaan toen onze keepster Nina Feenstra, die een fantastisch wedstrijd speelde, haar knie verdraaide en echt niet meer verder kon. Hendriks ging spelen met twee snelle centrale verdedigers, van wie er er één als vliegende kiep ging spelen. Hendriks: 'Het was de dood of de gladiolen, maar vanaf dat moment waren wij het team dat de meeste kansen kreeg. Na de 2-2 hing de 3-2 zelfs in de lucht en als je dan ziet dat vijf seconden voor tijd een strafcorner tegen eruit wordt gelopen, dan voelt zo'n punt echt als een overwinning.'

Mannen

De mannen van MHCA zagen in Wageningen weliswaar een voorsprong verdampen, maar gingen uiteindelijk op kwaliteit en karakter met de winst naar huis. De ruststand was 0-2 dankzij doelpunten van Derck Smink en Sten Voortman. Tot halverwege de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat er in een Wagenings kwartiertje drie tegengoals vielen. Almelo toonde veerkracht, met onder andere acht strafcorners, waarvan de laatste werd benut door Derck Smeenk voor de 3-3. Daarna wist Etienne Rameaux met nog twee minuten op de klok de beslissende treffer voor de Almeloërs te scoren. Een goede voorbereiding op de bekerwedstrijd in de Silver Cup vrijdagavond, opnieuw tegen Wageningen, maar nu in Almelo.