Afbeelding
Foto: archief

ZorgAccent Huishoudelijke Hulp valt in Almelo buiten de boot

ALMELO - Met ingang van 1 januari levert ZorgAccent géén huishoudelijke ondersteuning meer in de gemeenten Almelo en Tubbergen. Dit is het gevolg van de Europese Aanbesteding door dertien Twentse gemeenten. Voor de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Twenterand heeft ZorgAccent de gunning wél gekregen. Ook in de gemeente Rijssen-Holten, die een eigen aanbesteding heeft uitgeschreven, gaat ZorgAccent volgend jaar huishoudelijke hulp bieden.

Inmiddels heeft ZorgAccent contact gelegd met de Zorgroep Manna, een van de gegunde partijen in onder meer Almelo, Manna om hulpontvangers en medewerkers van ZorgAccent over te nemen. Hierdoor behouden medewerkers hun baan en behouden hulpontvangers hun vaste medewerker.

Maximum

ZorgAccent Huishoudelijke Hulp BV kreeg in Almelo en Tubbergen onvoldoende punten bij de aanbesteding. Bovendien stelden Almelo en Tubbergen hebben een maximum aan het aantal aanbieders.

Aline Poolen, grootaandeelhouder van de ZorgAccent Huishoudelijke Hulp BV zegt dat 'helaas geen rekening is gehouden met het feit dat ZorgAccent Huishoudelijke Hulp BV tevreden cliënten heeft, veel nieuwe cliënten krijgt én heeft geïnvesteerd in scholing, ontwikkeling en innovaties'.

Investering

Ook Gisela Gagliano, coördinator Huishoudelijke Hulp Almelo, betreurt het niet gunnen van de Huishoudelijke Hulp: 'We hebben in Almelo nét geïnvesteerd in het ontwikkelen van zelfstandige teams in de huishouding. Onze cliënten zijn erg tevreden over onze medewerkers. Dit is voor onze cliënten en medewerkers een grote schok en heel moeilijk uit te leggen.'

Wel in de prijzen

De zorgbedrijven Thuisgenoten en BTK-Zorg van de Almelose zorg-entrepreneur Jan Torny viel bij de aanbesteding van de huishoudelijke hulp wél in de prijzen. Opvallend is dat Torny in alle dertien gemeenten huishoudelijke hulp op zorgindicatie gaat verlenen.