Finale van Word Up! volgende week weer donderdag in Almelo

ALMELO - De laatste ronde van Word Up! vindt volgende week donderdag 9 november in de bibliotheek Almelo plaats.

De finalisten zijn Chelsea Oost, Dani (Daniel Maksimov), Insayno (Darryl Osenga, Nulviernul (Jeron Wyatt) en Emily Wieland, want zij zijn de winnaars van de drie voorrondes

Wie wordt de beste Poetry Slammer van Almelo? Deze winnaar gaat door naar het NK Poetry Slam. Almelo kan ook daar tot de verbeelding spreken, zingen, rappen, foppen, toppen, doorgaan, vallen, opstaan, plaats pakken, laats vergaan, alles in en op en voor de eerste plaats.

L-Deep

Als gastspreker komt L-Deep naar Almelo en de host deze avond is Ill Cypha.

L-Deep rapt al een tijd en is ongeveer 5 jaar geleden begonnen met spoken word/poetry slam. De Albanese Amsterdammer heeft vooral naam gemaakt als battlerapper bij het platform 'Punchout Battles'. In 2010 begon hij zich steeds meer bezig te houden met spoken word en dat resulteerde in vele optredens op verschillende podia in Nederland. En vanavond dus bij de finale van Word Up in Almelo. Tussen de verschillende optredens door draait DJ Kamil zijn muziek.


Samenwerking

Word Up! is een samenwerking tussen Stichting Nieuwe Twentse Kunst en Bibliotheek Almelo. Het is een mix van veel, hip-hop en poetry-slam voorop. De mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, zangspraak en sprekmolodie. In veel steden is het een groot succes en ook in Almelo komt het lo, losser en lost - de wereld aan de voeten, en jawel, in Almelo.