Bijkerk Combo
Bijkerk Combo Foto: Meridiaan

Bijkerk met zijn vrienden: jazz at the Bieb weer in 't leescafé

ALMELO – Onder met motto Jazz At The Bieb vindt er zondag 5 november een concert plaats in leescafé De Meridiaan, gewijd aan jazz, blues en spirituals.

Het concert heeft een hoog Almelo- gehalte door de medewerking van: Johan Bijkerk's Jazz Kwartet, het Greyhound bluesduo van Sjoerd Heyda en Klaas Vermeulen, het Wilhelmina Koper Kwintet en het Servus Vocaal Sextet.

Op het programma staan jazz- en swingstukken van de jaren veertig van de twintigste eeuw, authentieke Amerikaanse blues met gitaar, vocals/blues/harp, maar ook spirituals. Er zijn vier gelegenheden waarbij het credo de gezamenlijkheid is. Er is een vaste schare bezoekers, rustige mensen veelal en overwegend op de leeftijd der bedaagdheid.

De muzikale carrière van Bijkerk begon in Almelo toen hij als jongen op klarinet bij de plaatselijke harmonie speelde. In de loop der jaren kwam er meer instrumenten bij. En muzikale vrienden. Hij speelde met veel artiesten in binnen- en buitenland.Tijdens de studie in Enschede musiceerde allrounder Bijkerk in veel bands en orkesten in diverse bezettingen.