Afbeelding
Foto: Coen Mulder

Gruwelijk gezellig in Almelo, altijd wat te doen in de stad

ALMELO – Er is zoals bekend altijd wat te doen in Almelo. Het was afgelopen weekend was bijvoorbeeld griezelig gezellig in de stad. Soms kan huiveringwekkend bewonderenswaardig zijn.

Zo liepen heksen, doolden er doden en bewogen zich in straten en op pleinen monsters voort. Sommigen zeiden Hallo, andere moesten wenen – alles vanwege vanwege Halloween.

Horrorlicht

Op het Waagplein was een horrorlichtshow te zien van en in het Wevershuisje kon wie dat wilde gruwelijk enge foto's laten maken, flitslichtend en donderdampend. Het was de moeite waard, want je geloofde je ogen niet - zowel enghartig als hartveroverend. Sommigen kregen er maar geen genoeg van, anderen maakten zie schielijk uit de voeten. Dat heet nu: voor elk wat wils. Halloween in Almelo, je kreeg waar voor je komst, want geld kostte het niet. Pierlala trok gratis en ook nog voor niks voorbij.

Oude zielen

In de Crazyfrog zochten ze een menselijk offer en voor het eerst dit jaar liepen leden van de operettevereniging Servus door de stad met old souls in the dark. Velen moesten zowel sidderen als slampampen om de klanken en de kleuren die enerzijds angst aanjoegen en anderzijds de lachspieren activeerden. Dat kan, zoals de Heeren van de Stad zingen, allemaal in Almelo, de stad waar de mensen graag (naar toe) gaan, want in Almelo is altijd (en steeds meer) te doen.

Heksendiploma

Voor de kleintjes was er ook genoeg te beleven in de binnenstad. Zo konden ze op de foto met de monsters die door de stad liepen, in hun eentje of als groep, of zelf een enge pompoen maken. Ze konden ook nog worden geschminkt en hun heksendiploma halen.

Het weer liet te wensen over, ofschoon, mist en miezer pasten dit keer prima bij de sfeer in de (binnen)stad. Ondanks de regen is het weekend absoluut niet helemaal in het water gevallen.