Afbeelding
Foto: Gemeente Wierden

Zuidbroek in Wierden koopwijk van Almelo

ALMELO/WIERDEN – De lokale raadsfractie van NEW in buurgemeente Wierden vindt het ontbreken van sociale woningbouw in het tweede deelgebied van de woonwijk Zuidbroek te Wierden een gemiste kans. De wijk is, zoals geheel Wierden, in trek bij Almeloërs die een eigen woning willen.

NEW vreest een eenvormige koophuispassie aan de zuidrand van het dorp. Dit valt volgens voorman en lijsttrekker Woolderink behalve wethouder Span ook de woningcorporatie Reggewoon aan te wrijven. Ook de projectontwikkelaar zou liever koopwoningen dan huurhuizen optrekken en er is volgens wethouder en corporatie geen behoefte.

Dat ziet NEW anders. Naar het oordeel van Woolderink 'komen jongeren steeds moeilijker aan een woning'. Voor veel kandidaat-kopers zouden de regels voor financiering 'vaak zo moeilijk en streng dat een koopwoning geen optie is'. Het logische alternatief is volgens NEW dan een sociale huurwoning. Tegen die achtergrond is het geringe aanbod van sociale huurwoningen in Wierden 'een fors probleem'. Een wijzigingsvoorstel van NEW om zestien woningen in Zuidbroek voor de sociale huursector te reserveren werd ontraden door het college van burgemeester en wethouders en kreeg in de gemeenteraad geen enkele steun van andere fracties. Woolderink hekelt zowel de gemeente als de corporatie.die hun verantwoordelijkheid zouden ontlopen.