Afbeelding
Foto: Stadsmuseum

Winkelen in Almelo nu ook als een expositie

ALMELO - Een expositie met diverse thema´s over winkelen en funshoppen, leegstand en nieuw elan, met aandacht voor oude familiebedrijven en gedreven nieuwkomers. Dat biedt het Stadsmuseum Almelo.

Onder de titel Winkelen in Almelo hebben winkeliers zelf vitrines ingericht met hun eigen artikelen. Soms gaat het om oude voorwerpen maar de meeste zijn van nu. De tentoonstelling wordt vrijdag 27 oktober geopend en zal tot 6 januari duren, van dinsdag tot en met zaterdag van één uur tot vijf uur.

Uit het brede scala van winkels is een selectie gemaakt. Er is van alles te zien en te beleven. Wat werd vroeger verkocht en wat verkoopt dezelfde winkel nu? Er is aandacht voor relatiegeschenken van bestaande en verdwenen winkels. Er zijn amateurfilmpjes te zien van winkelend publiek toen en nu en een geweldige verzameling foto's en andere documentatie. Hoe winkelden wij vroeger en hoe doen we dat nu? Over noodzaak van winkelen en het funshoppen van vandaag.

Omdat het begrip winkelen in Almelo veelomvattend is, heeft het Stadsmuseum uit het enorme aanbod een keuze moeten maken.