Afbeelding
Foto: archief

Toch beraad over proef met wietteelt Twente

ALMELO – De burgemeesters van drie grote steden in Twente, dus ook burgemeester Gerritsen van Almelo, bestuderen de mogelijkheden van een Twentse proef met gereguleerde wietteelt voor medicinaal gebruik.

Dat liet burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente (zie foto) onlangs weten in reactie op vragen van D66, SP en PvdA. Ze refereerde daarbij aan overleg dat vorige week plaatsvond in de Veiligheidsregio, waarvan alle burgemeesters deel uitmaken, onder voorzitterschap van burgemeester Van Veldhuizen van Enschede.

Zo wil D66 in de gemeente Enschede weten hoe het college denkt over de mogelijkheden die het nieuwe regeerakkoord biedt. De vragen van D66 worden onderschreven door de ChristenUnie in Enschede. Zoals bekend neemt de ChristenUnie ook deel aan het nieuwe kabinet en zetelt de partij al jaren in het het college te Enschede met wethouder Van Houdt. Eén van de vragen van D66 en ChristenUnie is of het Enschedese college voorstander is van eigen kweek voor medisch gebruik. Onlangs werd zo'n motie in Almelo na twee stemmingen verworpen, Ook in andere gemeenten laait discussie op, zoals in de Hof van Twente en Hengelo.