Afbeelding
Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Bakker Deterd en Kees Smit: adoptie rotondes

ALMELO – De bedrijven Kees Smit Tuinmeubelen en Bakkerij Deterd zijn de eerste twee bedrijven in Almelo die samen met AOC Oost rotondes adopteren.

Er zijn door de gemeente met beide bedrijven overeenkomsten getekend voor het onderhoud van de twee rotondes aan de Bornerbroeksestraat. Bakkerij Deterd adopteert de rotonde op Bornerbroeksestraat-Rietstraat en Kees Smit Tuinmeubelen de rotonde Bornerbroeksestraat-Ambachtstraat. Kees Smit Tuinmeubelen kiest voor een taekhouten tuinbank en bakkerij Jan Deterd denkt aan een kunstobject van een brood. Beide bedrijven gaan een adoptie voor de duur van vijf jaar aan.

AOC-studenten helpen beide bedrijven bij het onderhoud van de rotondes. Drie mbo-studenten hebben aan de hand van de thema's prairie en siergrassen de ontwerpplannen uitgewerkt..Jan Deterd, eigenaar van de bakkerij: 'De rotonde ligt op steenworp afstand van ons bedrijf. Wij bestaan al sinds 1927 en op deze manier schenken we ook wat aan de buurt.' De gemeente Almelo geeft met de mogelijkheid tot de adoptie bedrijven en organisatie de kans zich op unieke wijze te presenteren.