The Wild Thing delft in Berlijn weer eremetaal

ALMELO/BERLIJN – Kirsten Wild heeft het EK op de baan in Berlijn drie medailles gewonnen. Dat begon met goud op het onderdeel afvalkoers. De geboren Almelose pakte met Amy Pieters vervolgens zilver op de koppelkoers, achter Elinor Barker en Elanor Dickinson. Het omnium leverde Wild eveneens zilver op. Ze moest de Engelse wereldkampioene Katie Archibald voor zich dulden.

Tijdens alle EK'S en WK's waaraan ze tot op heden meedeed verzamelde Wild tot nu toe achttien medailles. Ze neemt in maart deel aan het WK in eigen land (Apeldoorn) en sluit niet uit twee jaar later ook aan het WK in Tokio deel te nemen, in elk geval op het onderdeel koppelkoers. 'Het trekt wel, maar het is nog heel ver weg', liet ze afgelopen weekend voor de microfoon van de NOS weten.

Bij de mannen won de Twentse baanrenner Jeffrey Hoogland goud op de kilometer. De geblokte Nijverdaller knalde naar een eindtijd van 1:00:700 met als gemiddelde 59,308 kilometer per uur en bleef de Duitser Joachim Eilers 33/1000 van een seconde voor.

Hoogland won ook drie medailles. Hij wist in de teamsprint beslag te leggen op de bronzen medaille, vrijdag was er zilver op de tweehonderd meter-sprint.