Afbeelding

Het is voor Heracles tegen VVV verder zakken of opklimmen

ALMELO – Er is Heracles alles aan gelegen zaterdagavond thuis tegen VVV (aanvang 18.30 uur) drie punten te pakken, want dat zou rust geven.

Door de nederlaag bij PSV (3-0 na een ruststand van 2-0) daalde Heracles afgelopen weekend verder op de ranglijst. De ploeg van trainer John Stegeman moet nu oppassen niet dieper in de gevarenzone te geraken. Heracles heeft negen punten, even veel als FC Twente, dat evenwel een beter doelsaldo heeft. De wedstrijd tegen VVV wordt een belangrijke om de weg omhoog weer in te slaan, temeer daar de Venloërs ook al drie punten meer verzamelden.

Zelfvertrouwen

De grote vraag is welke speler opstaat om het zelfvertrouwen in de achterhoede te herstellen. Een andere vraag is wie de doelpunten moet scoren nu Paul Gladon tegenvalt (afgelopen zaterdag reserve) en Vincent Vermeij nog niks heeft afgedwongen.

Kuwas als spits

In de wedstrijd tegen PSV stond Brandley Kuwas in de punt en hij was een paar keer gevaarlijk, vooral van afstand, wat bewijst dat hij het beste tot zijn recht komt als spelverdeler met aanvallende impulsen en schoten op doel. Het veldspel van Heracles is absoluut niet slecht, maar het aantal gecreëerde kansen gering en het uitverdedigen soms net iets te gemakzuchtig.

Slotseconden

In de tweede helft tegen PSV voetbalde Heracles gewoon lekker mee en dat had zomaar in de 1-1 kunnen resulteren, maar uiteindelijk scoorde PSV de 2-0 en in de slotseconden via een - overigens onterechte - strafschop ook nog 3-0. Niet onverdiend, wel geflatteerd. Dat moet tegen VVV anders. Winst is nodig om weer omhoog te kunnen kijken. En vier punten uit de laatste zeven competitiewedstrijden is te weinig.