Afbeelding
Foto: PR Uitsmijters

Opnieuw motie in de lucht over behuizing Uitsmijters'55

ALMELO – Er bestaat nog steeds onduidelijkheid over de toekomst van de honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55. De gemeenteraad moet, wil ze een toezegging gestand doen, bij de vaststelling van de begroting 2018 extra geld moeten uittrekken.

De keuze gaat tussen het sportpark Maardijk (bij La Première) en Rietstraat (bij DRC). In beide gevallen is er minstens een verdubbeling of verdriedubbeling nodig van de 250.000 euro die de gemeente gereserveerd heeft voor Uitsmijters'55. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de club rustig op Het Maatveld kan blijven omdat daar in tegenstelling tot gedacht géén woningen zouden worden gebouwd. Overigens heeft wethouder Ten Seldam zich laten ontvallen dat er weer met eigenaar Wispels van Het Maatveld wordt gesproken over nieuwe ontwikkelingen. Als de gemeente daar goed geld voor beurt, kan de gemeenteraad beslissen dit voor herhuisvesting van de honk- en softbalclub aan te wenden. De vereniging wil dolgraag verhuizen, omdat Het Maatveld excentrisch ligt en zowel Maardijk als Rietstraat verkieslijker en ook veiliger zijn qua bereikbaarheid.

De gemeenteraad vindt dat er een doorbraak moet komen en de fracties van PvdA, Leefbaar Almelo en Minimapartij Almelo overwegen tijdens de begrotingsdebatten in november met een motie komen.