Afbeelding

Mannen van MHCA winnen derby en vrouwen verliezen

ALMELO –In een ouderwetse Twentse derby bij het mannenhockey in de tweede klasse won Almelo in Enschede van PW.

Het was een confrontatie tussen twee traditieclubs waarbij PW (van 1915) de oudste papieren had, maar MHC Almelo (van 1925) de wedstrijd op Het Slagman won; de jonkies zegevierden.

Overigens is trainer-coach Alexander Enzering van Almelo tevens technisch coördinator bij PW. Het was dus letterlijk en figuurlijk bekend terrein voor Enzering, maar zijn ploeg had het er een stuk lastiger mee: 'We hadden weliswaar de hele wedstrijd het overwicht, echt overtuigend ging het voor rust nog niet. Het ging pas beter lopen toen we op 0-1 kwamen door een strafbal, die door Luuk Meijer werd benut. Dit gebeurde na een serie corners die allemaal werden gestopt door de zeer goed keepende Jelmer Kootstra van PW. Halverwege de tweede helft wist Sten Voortman de 0-2 te scoren waarna de wedstrijd op slot ging. De grote winst van deze wedstrijd voor mij is dat we niet alleen hoeven te leunen op alleen maar gevestigde namen, maar ook dat jonge spelers als Koen Talsma zich prima ontwikkelen. Zo goed zelfs dat hij werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Vrouwen onderuit

Het keurkops van de vrouwen van Almelo doet het een stuk slechter en ging afgelopen weekend met 5-2 in de tweede klasse onderuit bij Apeliotes. Trainer-coach Niek Hendriks van Almelo was niet zozeer teleurgesteld in het resultaat als wel in zijn eigen ploeg: 'We hebben van onszelf verloren. Bij de stand 3-2, zes minuten voor tijd, kregen we nog een strafcorner mee die enkele centimeters naast ging, maar we hadden al lang vaker moeten scoren. in de laatste twee minuten vielen helaas nog de 4-2 en de 5-2, maar dat kwam ook omdat we vol bleven aanvallen om gelijk te maken en eventueel nog te winnen.' Fleur Gwinner en Fleur van Munster waren de enigen wél doel troffen.