Afbeelding
Foto: Bert Letteboer

Heracles nu eerst naar PSV en dan Hoek thuis

ALMELO – Door een laat doelpunt van uitgerekend Bryan Linssen, ex-Heraclied, heeft Vitesse zondag in Almelo een punt gestolen. Je kunt ook zeggen dat Heracles dat punt klaar legde.

Er speelden bij Vitesse behalve Linssen nóg twee voormalige spelers van Heracles, namelijk middenvelder en spelverdeler Thomas Bruns en keeper Remko Pasveer.

Peterson wel, Vermeij niet

Een kwartier vóór tijd had invaller Gustav Peterson de Almeloërs op voorsprong gezet. Overigens had een andere invaller, Vincent Vermeij, kort daarna de thuisclub definitief in veilige haven moeten schieten, maar hij faalde oog in oog met de attente doelman Pasveer van de Arnhemmers. Dat is dus een punt weggeven en er daardoor gelijktijdig twee verliezen.

Heracles verdiende te winnen op basis van onweerlegbare inzet en het snelle tiktak-combinatie-voetbal, mede door de terugkeer van de weer dominante Brandley Kuwas. Voor rust was het van beide kan voorzichtig, al had Heracles wel een overwicht op de mat en moe ogende spelers Vitesse op deze zomerse zondag in de herfst. Het was vooral Reuven Niemeijer die zich geen raad wist in de afwerking. In de tweede helft deed Vitesse vak mee in aanvallend opzicht, maar grote problemen leverde dit voor de Almelose defensie niet op.

Eerst PSV en dan Hoek

De volgende wedstrijd voor de competitie is zaterdag uit tegen koploper PSV en daarna wacht volgende week woensdag de bekerwedstrijd thuis tegen de amateurs van Hoek, waarbij onderschatting het grootste gevaar zal zijn.