Overijssel spant nu ook zijn regenboog

ALMELO - Overijssel wordt naar het zich laat aanzien een regenboogprovincie. De coalitiepartij D66 en de oppositiepartij PvdA komen binnenkort met een motie om dat te bewerkstelligen. Het statenlid Bakker van D66 hoopt op veel steun, in elk geval een meerderheid.

Bakker en PvdA-collega Nooter namen eerder het initiatief voor een 'regenboogsymposium' voor vertegenwoordigers van gemeenten, instellingen en organisaties op het gebied van LHBTI-ers, om kennis en informatie uit te wisselen. 'We wilden eerst de inhoud en pas daarna de vlag erop', aldus Bakker. 'De basis voor de inhoud is met dit symposium gelegd.' Alle omringende provincies noemen zich inmiddels regenboogprovincies.

Ook commissaris van de koning Bijleveld vindt dat Overijssel niet mag achterblijven, 'maar dat is niet aan mij'. Wethouder Cornelissen, nee, niet die van de SP in Almelo, maar die van het CDA in de gemeente Rijssen-Holten, hees woensdag op coming-outdag thuis de regenboogvlag. Cornelissen is in Rijssen-Holten wethouder van onder meer Welzijn, Minderheden, Maatschappelijk Werk en Ontwikkelingssamenwerking, wat allemaal raakt aan emancipatie en acceptatie. Cornelissen nam vorige week vrijdag een regenboogvlag mee na afloop van het regenboogsymposium van de provincie Overijssel. Op het stadhuis aan het Schild te Rijssen wappert geen regenboogvlag. De wethouder vindt het belangrijk dat ook in zijn gemeente iedereen zichzelf kan zijn en dat er in elk geval gepraat wordt over LHBTI-ers.'Dat is waar het CDA voor staat, dat iedereen mee mag doen. Ik denk dat het wat meer discussie oplevert in de gemeente Rijssen-Holten, maar ik denk dat dat ook goed is. Heb respect voor elkaar en wees er bewust van dat mensen er soms anders over denken.'