Integreren bij diner en dan winst op Vitesse

ALMELO - Als alles ging zoals het moest gaan schoven donderdag honderden mensen aan voor het Nationaal Integratiediner in het stadion van Heracles Almelo.

Namens de selectie van Heracles zouden in elk geval Joey Pelupessy en Robin Pröpper van de partij zijn. Het diner wordt telkenjare aangericht door Asito, De Klup en Heracles Almelo. Zo'n vierhonderd genodigden genieten dan steevast van gerechten die telkens worden bereid door 'kookploegen' vanuit de organiserende organisaties. Tijdens het diner komen genodigden aan tafel te zitten bij mensen die zij niet kennen. Gedurende het eten kunnen zij elkaars achtergrond, cultuur en interesses leren kennen. Het gaat om praten, begrijpen en verbinden.

Het sportieve gezicht mogen de Heraclieden zondagmiddag laten zien, als juist het verschil moet worden gemaakt, thuis tegen Vitesse, desnoods via desintegratie. Het wordt tijd dat de Almelose eredivisionist weer eens wint, en dan zeker van voormalige teamgenoten als keeper Remko Pasveer, spelverdeler en clubicoon Thomas Bruns en spit Bryan Linssen.

De wedstrijd begint om 12.30 uur. Ongeacht de uitslag wordt daarna geïntegreerd gegeten, want na de strijd wacht de sportiviteit, noem het deze keer integratie.