Afbeelding
Foto: PR Carinrreggeland

Hermans laat zich inspireren bij bezoek Eugeria in Almelo

ALMELO – De parlementariër Hermans, lid van de Tweede Kamer voor de VVD, heeft tijdens een werkbezoek aan zorgcentrum Eugeria kennis gemaakt met het verhaal achter de visie 'Waardevol Leven' en wat dit voor bewoners betekent.

Daarnaast was er tijdens haar bezoek aan Almelo aandacht hoe zorgorganisatie Carintreggeland met vastgoedeigenaar Twinta de regie voert over het pand, de zorg en de interactie.

'De betaalbaarheid van de zorg en in het bijzonder van ouderenzorg is zeer actueel', aldus bestuurder Kleinjan. Carintreggeland is voortdurend bezig met zorgconcepten die aansluiten op de (steeds veranderende) vraag van ouderen. Twinta vertaalt deze concepten naar gebouwen die in de toekomst gemakkelijk aan te passen. Kleinjan: 'Hierdoor ligt de financiële regie bij Twinta en Carintreggeland, wat direct invloed heeft op de bedrijfsvoering en de zorg.'

Om een beeld te geven hoe de mensen wonen eindigde het werkbezoek met een rondleiding door onlangs grootscheeps uitgebreide en gemoderniseerde Eugeria, alwaar diverse vormen van zorg worden geboden wordt. Hermans zag het kleinschalig woonconcept voor mensen met geheugenproblemen en gerontopsychiatrische problemen en zag hoe mensen met een lichamelijke beperkingen wonen en hoe revalidanten tijdelijk wonen. 'In het verpleeghuis voel ik een prettige sfeer. Ik zie betrokken zorgmedewerkers die ruimte en vertrouwen krijgen van de managers. Medewerkers die echt naar de cliënt luisteren. Je voelt oprecht hun aandacht en warmte voor de ouderen', aldus Hermans in een persbericht dat Carintreggeland verspreidde.

Hermans maakt deel uit van de vaste commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De commissie overlegt zeer regelmatig met de minister en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over de zorgsector. Komende week wordt duidellijk wie minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn opvolgen en wat het nieuwe kabinet voor heeft met de zorg.