Afbeelding
Foto: Dik Nicolai

Richard Groenendijk terug op toneel Hof 88

ALMELO – De cabaretier Richard Groenendijk komt met zijn programma Om Alles naar Hof 88. Het gaat om een try-out van deze nieuwe show die volgende week woensdag is te zien, vanaf 20.00 uur.

Na veelvuldig mee te hebben gewerkt aan verschillende tv-programma's, zoals Wie ben ik, Ranking the Stars en zijn eigen Jopie Parlevliet Show, is Groenendijk terug op het toneel. In Om alles! laat Groenendijk zich weer van z'n scherpste, grappigste én persoonlijkste kant zien.

Rake typeringen

Een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden en doorgaans rake typeringen. Hij maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet.

Schepje bovenop

Zoals het hoofdstedelijke Parool schreef: 'Intens geestig, maar ook met een warm hart.' Zijn conference over het Rotterdamse hondje Tebbie is inmiddels een nationaal begrip en zijn vorige cabaretvoorstelling Met de mantel der liefde werd zo hier en ook een beetje daar betiteld als één van de beste voorstellingen van de afgelopen jaren. Als het aan Groenendijk ligt doet hij er met deze show echter nog een schepje bovenop. Groenendijk laat na de televisie-onderbreking weer van zich horen, en dus ook in Almelo. En op de vraag waarom zal hij naar eer en geweten zeggen Om Alles.