Afbeelding
Foto: PR Eddy van Hijum

Twente Promotie dient ook de belangen van Almelo

ALMELO – Het bestuur van de Regio Twente trekt ruim zes ton uit voor de toeristisch marketing en promotie. Dat is de bijdrage van de gemeenten voor de campagne Tijd zat, in Twente van Twente Marketing in samenwerking met de ondernemers van Gastvrij Twente.

De ondernemers denken dat bedrag met vijftig procent kunnen vermeerderen, dus dit jaar nog eens drie ton te kunnen inleggen. Eerder was al bekend dat de provincie ook in de buidel tast, want gedeputeerde Van Hijum van Economie en Financiën ziet het belang van de vrijetijdseconomie in Overijssel en trekt de knip. Hij was afgelopen weekend op de Military en maakte een selfie geflankeerd door stadspromotiebaas Mirjam Luizink en hightechondernemer Dennis Schipper.Ter promotie van een mooi Twents evenement en ook een beetje Van Hijum Promotie.

De gemeenten hebben met het besluit tot jaarlijkse bijdrage voldaan aan de voorwaarde van de provincie Overijssel gezamenlijk te investeren in de vrijetijdseconomie. Gastvrij Twente heeft enige tijd geleden de regionale uitvoering in handen van 'merkleider' Ter Haar gelegd, telg uit het gewezen Oad-imperium. De bestuurlijke kartrekking is in handen van wethouder Van Agteren, wethouder te Enschede. 'De tijd is rijp om nu samen verder te bouwen. We hebben tenslotte iets moois te bieden vanuit Twente, kijk naar onze prachtige route-infrastructuur, de wandel en fietsgemeenten die zijn verkozen door consumenten en aansprekende initiatieven, zoals Twente Culinair en Congresregio Twente. De tijd van oogsten is nu aangebroken', heeft Van Agteren in een persbericht laten vastleggen.