IVN-Almelo toont nu de natuur in de stad

ALMELO – Ook dit jaar houdt het IVN-Almelo een tentoonstelling voor de groepen zeven en acht van het basisonderwijs. De expositie vindt plaats in een leegstaand winkelpand aan De Hagenborgh, gaat vandaag (vrijdag 6 oktober) van start met een openingswoord van Henk Jansen.

De tentoonstelling duurt twee weken tot en met 20 oktober. Het thema 'Natuur in de stad'. Op twaalf panelen Kan de bezoeker van alles zien en lezen over natuur in de stedelijke omgeving. Door de week komen de schoolklassen der Almelose basisscholen.

Ook op zondag

De expositie is eveneens op de zondagen 15 en 22 oktober geopend, van twee uur tot half vijf. Tijdens de tentoonstelling zullen alle inzendingen van de fotowedstrijd Natuur in de stad te zien zijn. Tevens presenteert IVN-Almelo de zogenoemde doe-panelen, waarmee de natuurorganisatie volgens Marijke Kwant, coördinator tentoonstellingsgroep, bijzonder in zijn nopjes is.

In de lift

Overigens zit het IVN-Almelo in de lift, met meer vrijwilligers én activiteiten, IVN-Almelo werkt naar eigen zeggen 'aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur!'