Afbeelding
Foto: Marinus Blaak (geleraaf.nl

Zestig jaar onwijs gek met elkaar en 't leven

ALMELO - 'Ik heb twee sloten op de deur, want ik ben bang dat ze anders mijn vrouw weghalen', zegt Frits van Veldhuisen gekscherend. Onlangs was het zestig jaar geleden dat hij Yvonne Hildenbrant zijn ja-woord gaf en zij hem het hare.

Beide echtelieden zijn 83 jaar. Als 16-jarige meisje kwam Yvonne in 1950 van Nederlands Indiƫ naar Holland. 'We waren de eerste lichting Indische mensen en hadden veel bekijks', vertelt ze. Ze leerde Frits kennen op een 12,5 jarige bruiloft en dansten de hele avond met elkaar. Hij is geboren in Delden en op zijn vierde naar Almelo verhuisd.'Ik was als klein jochie veel ziek en er werd van mij gezegd dat ik niet
oud zou worden, maar nadat ik op voetbal en andere sporten ging, kwam het allemaal goed met mij. Ik heb nog in de Twentse jeugd en in de Oostelijke jeugd gevoetbald', vertelt hij met gepaste trots.

Wierdensestraat

Het echtpaar heeft op meerdere plaatsen in Almelo gewoond. Sinds 1980 wonen ze met veel plezier aan de Wierdensestraat. Ze hebben ruim tachtig meter tuin waaraan vooral mevrouw veel plezier beleeft. Haar man is meubelmaker van beroep geweest. Het echtpaar heeft twee kinderen en zeven kleinkinderen. Tot voor kort fietsten ze nog vlot zestig kilometer per dag. Hij houdt het nu bij twintig kilometer. In de winter vertoeven ze graag enige tijd in Benidorm.