Cursussen voor mountainbikers

ALMELO – De traditionele beginnerscursus mountainbiken start komend weekend, want zondag 1 oktober is het zover.

Het is al bijna een traditie, elk najaar start bij de Almelose Toervereniging Ruiten Drie een serie beginnerscursussen voor mountainbikers. Vrouwen en mannen kunnen terecht in een gemengde groep, maar ook Ladies Only. Aanmelden kan via www.start2bike.nl. Remmen, sturen en klimmen. Bij de Start2Bike-clinics van Ruiten Drie leert men van ervaren instructeurs in vier gezellige en sportieve lessen de basis van het mountainbiken. Tegelijkertijd werken de deelnemers bijna ongemerkt aan de conditie, leren ze medefietsers kennen en ontdekken de mooiste bospaden van Twente. Ook worden praktische tips aangereikt over de techniek en onderhoud van de fiets. Ruiten Drie is er voor racefietsers en mountainbikers die samen met andere toerfietsers de toerfietssport willen beoefenen. De vereniging biedt aan dames en heren trainingen en activiteiten aan die zijn afgestemd op ieders niveau en ambitie. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer meefietsen met een reguliere mountainbike- of racefietstraining. Neem voor meer informatie contact op via de website van Ruiten Drie: www.ruitendrie.nl.

Achilles verrast en offday AKC

ALMELO - Het eerste team van de korfbalclub Achilles won afgelopen weekend uitwedstrijd bij Eemvogels afgetekend met 10-17. AKC ging uit bij KIOS troosteloos de bietenbrug op met 32-24.

Achilles en Eemvogels hadden vooraf hetzelfde aantal punten, maar Achilles liet in Soest zien erop en erover te willen. Het team van trainer en voormalig topkorfballer Frank Landkroon speelde fris van de lever en gepassioneerd. Dat betaalde zich uit. De club van de Maardijk staat nu op een gedeelde vierde plaats, samen met Devinco, op vier punten van de kop. AKC liep in Ruinerwold bij KIOS na een ruststand van 16-12 met 32-24 onverwachte averij op. Er werd vooral beroerd verdedigd, zeker in de eerste helft, waardoor het al snel een gelopen wedstrijd was, temeer daar in het tweede bedrijf ook geen vuist kon worden gemaakt.