Twentse derby, om de punten en de prestiges

ALMELO/ENSCHEDE - Het nieuwtje van de Twentse derby is er wel zo'n beetje af, maar nog altijd willen Heracles Almelo en FC Twente altijd winnen, maar vooral van elkaar. Het is weer zover, de eerste broederstrijd van het seizoen vindt nu plaats in Enschede, later volgt de return in Almelo.

Heracles staat hoger dan FC Twente, acht tegen drie punten, en dus kunnen de Enschedeërs hun opponenten uit Almelo in elk geval dit weekend niet voorbij op de ranglijst. Twente moet vrijdag ook winnen om de rust te bewaren. Na de zege op Utrecht was die even terug, maar de nederlaag van afgelopen zondag in en tegen Groningen kwam weer keihard aan, want niks ommekeer. Verliezen van Heracles mag nooit, maar zeker deze vrijdag in de Veste niet.Want behalve om de punten gaat het in de Twentse derby ook om het prestige.Heracles won afgelopen weekend wel. De drie punten waren de inzet thuis tegen Roda JC en die werden gepakt met 2-1, zij het net, want door treffers vlak na rust en kort voor het einde van eerst Robin Pröpper en daarna Vincent Vermeij. De treffer van de ploeg uit Kerkrade, al in de vijfde minuut van de eerste helft door Mitchel Paulissen, deed er niet meer toe.

Veel dikker

Heracles had trouwens veel dikker moeten winnen, want was op het veld oppermachtig en had veruit het meeste balbezit maar creëerde zo goed als niks. Vlak voor het eindsignaal bij 1-1 kon de ploeg uit Kerkrade zelfs op 1-2 komen, maar faalde, waarna in blessuretijd de voor de onzichtbare Paul Gladon ingevallen Vermeij de bevrijdende 2-1 voor Heracles liet aantekenen. Met als sterkhouders de verbeten Vermeij en Monteiro die beiden in Almelo tot vaste waarden kunnen uitgroeien. Hebben ze die in Enschede ook? Assaidi en Tighadouini misschien.