Afbeelding
Foto:

Ten Seldam ligt onder vuur van zowel Bornerbroek als de VVD

BORNERBROEK/ALMELO - Bij de beoogde wijziging van het bestemmingsplan voor XL Park regeert verantwoordelijk wethouder Ten Seldam volgens de VVD nog steeds vanuit haar ivoren toren.

Dat stelt het raadslid Maathuis namens de liberale oppositiefractie. Hij merkt in vragen aan het college van burgemeester en wethouders op dat er nog steeds geen overleg plaatsvindt met (geïnteresseerde) ondernemers en (direct) omwonenden. Het is - na onder meer de wijkcentradiscussie, het welstandsechec en de fietssnelwegblunder - de zoveelste aanval vanuit de gemeenteraad op de bestuurlijke handelwijze van CDA-wethouder Ten Seldam.

Zorgvuldigheid

Aan de goede bedoelingen van de wethouder twijfelt Maathuis niet, aan haar bestuurlijke capaciteiten des te meer, zo blijkt uit zijn op schrift gestelde analyse: 'Een zorgvuldig proces' is volgens het raadslid 'cruciaal'. In dat verband schrijft hij in een brief aan het college: 'Dat de gemeente Almelo hier tot nu toe hier niet voor gekozen heeft is betreurenswaardig. Om te komen tot een (redelijk) gedragen bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan is volgens de VVD-fractie nu een pas op de plaats vereist.'

Lange procedure

En hoewel de liberale oppositiefractie in beginsel positief staat ten opzichte van verruiming in de ruimtelijke ordeningssfeer van het XL-park, vindt de fractie dat de bezwaarmakende omwonenden in Bornerbroek wel een punt hebben en dat bovendien niemand op (weer) een lange juridische procedure zit te wachten.

Erve Schothorst

'Stelt u zich eens voor', aldus Maathuis in zijn schriftelijke betoog over de kwestie, 'u hebt net een huis gekocht op bijvoorbeeld Erve Schothorst of de Maatkampslanden in Bornerbroek, op grond van een geldend bestemmingsplan. En nog geen twee à drie jaar later kom je er per toeval achter dat de gemeente de regels dusdanig wil oprekken waardoor de leefbaarheid, het woongenot en daarmee de woningwaarde ernstig in gevaar komt. Wat zou dan uw reactie zijn?'