Afbeelding
Foto: Coen Mulder

ALMELO - Na de grote successen die Topturnen Oost Nedrerland (TON) Almelo op de Nederlandse Kampioenschappen heeft weten te behalen is opnieuw een enorm succes geboekt. Het is namelijk gelukt een nieuwe hoofdsponsor en naamgever aan te trekken.

Klaverblad Verzekeringen uit Zoetermeer zal de komende vier jaar de hoofdsponsor zijn en daarmee wordt de naam van TON Almelo vanaf heden Klaverblad TON Almelo. Afgelopen week werd tijdens de seizoenopening van Topturnen Oost Nederland de handtekening gezet. Naast Klaverblad Verzekeringen heeft TON Almelo nog een groot aantal partners die nauw betrokken zijn bij het turnen op topsportniveau. Vorig jaar is met VolkerWessels een meerjarige overeenkomst aangegaan en vanavond werd ook een handtekening gezet onder een sponsorcontract met Urenco te Almelo.

Sportbedrijf

Naast deze nieuwe sponsoren is TON Almelo ook bijzonder blij dat de gemeente Almelo, het Sportbedrijf Almelo, Interimair en het Haaksbergse bedrijf Bosan (al sinds de oprichting van Topturnen Oost Nederland verbonden aan de club) vele andere bedrijven hun steun ook de komende jaren zullen voortzetten. Dat is bewezen belangrijk voor ontluikend regionaal Twents talent, onder wie Maud Lammertink uit Enter, Marieke van Egmond uit Nijverdal, die veel baat hebben gehad en nog hebben bij hun opleiding in de voor de turnsport zo belangrijke IISPA-hal in Almelo-Zuid.

Opleidingscentrum

Dit alles zorgt ervoor dat Topturnen Oost Nederland in staat is om een belangrijke stap te zetten om een volwaardig opleidingscentrum voor de toekomst te behouden en uit te breiden zodat de turnsters van TON Almelo, waaronder een groot aantal die deel uitmaken van de Oranje-selecties van de KNGU, ook de komende jaren hun turnopleiding op topsportniveau verzekerd weten.

Voorzitter

TON kreeg medio dit jaar ook al een nieuwe voorzitter doordat Han Kuipers toehapte, als opvolger van Mark Nijenmanting die een jaar geleden de hamer neerlegde. Kuipers is een bekend verschijning in de stad en kent een boel mensen, zowel zakelijk als sportief en bestuurlijk, ook in de politiek, want hij is eveneens voorzitter van de lokaal-politieke samenwerkingspartij LAS. Eerder was hij actief bij de Looleeruiters in de stad. Kuipers werkte jarenlang in het management van de Almelose woningstichting Beter Wonen. Tegenwoordig leidt hij om den brode een adviesbureau in Hengelo.