Afbeelding
Foto: Roger Cremer

Reis (in de geest van theater) van Almelo naar Partizanië

ALMELO – De komieken Merijn Scholten en Thomas Gast komen in hun hoedanigheid als Partizanen naar de theaterzaal van Hof 88.

De voorstelling Welkom in Partizanië van Scholten en Gast staat volgende week donderdag (5 oktober) op het programma. Scholten en Gast brengen een jerrycan met gevoel, een koffiemaal-verslaafde en een gewiekste luciferverkoper mee naar Almelo. Het hoog-komische duo verovert stormende wijs Nederland met zijn snelle en absurde humor. Onder het motto Een lach, je bent in Partizanië slepen Scholten en Gast (beiden van bouwjaar 1983) het publiek hun eigen universum binnen, waar kameraderie hoog in het vaandel staat.

Beide komieken leren elkaar in 2008 kennen bij stand-up comedy-collectief Comedytrain. Samen maken ze in 2012 de satirische documentaire Alles voor een lach over de onbekende comedian Rob van Liempt. De samenwerking bevalt, want meteen daarna richten ze De Partizanen op. Na amper drie maanden wint het duo het Leids Cabaret Festival, moeiteloos zowel de jury- als de publieksprijs.

Hun debuutprogramma De Partizanen is in 2015 bekroond met de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de meest veelbelovende nieuwkomers. De reacties en recensies waren lovend.