Afbeelding
Foto: De Groot Vroomshoop

Ketensamenwerking en nieuwbouw De Groot Vroomshoop

VROOMSHOOP / ALMELO - Het bedrijf De Groot Vroomshoop, onderdeel van de mastodont VolkerWessels, waartoe ook Goossen Almelo behoort, investeert in een nieuwe productielijn voor houten daken. Verwacht wordt dat de deze geautomatiseerde dakenlijn zo'n twintig procent extra productiecapaciteit oplevert.

Dat betekent dat De Groot Vroomshoop daken voor vijftien woningen per dag kan realiseren. De productiegroei in daken is het gevolg van ketensamenwerking waardoor efficiënter en succesvoller kan worden gebouwd. Met bedrijven in elke linie van de productie zijn er broedstoofsessies om elkaar te stimuleren, ideeën uit te wisselen, teneinde beter, sneller, goedkoper én duurzamer kan worden gewerkt ten dienste van mens en maatschappij.

Nieuw en duurzaam

Ketensamenwerking (zowel technologisch als commercieel) werkt vooral in vernieuwende en duurzame woningconcepten van diverse marktpartijen, waarbinnen De Groot Vroomshoop meerwaarde biedt als meedenkende en ontwikkelende toeleverancier van prefab daken, dak- en gevelelementen en houten bergingen. Het aandeel van De Groot Vroomshoop in de keten vertaalt zich vooral in het technisch en financieel realiseerbaar maken van schetsideeën.

Ook intern

De Groot Vroomshoop heeft zelf drie pijlers: Houtbouw, Bouwsystemen en Gelijmde Houtconstructies. En de laatste is na uitgebreid onderzoek door de Technische Universiteit München, nu CE-gecertificeerd door SKH voor het maken van grote volle doorsnede vingerlassen in gelamineerd hout.

Enig bedrijf

Vanaf heden kan De Groot Vroomshoop, als enige bedrijf in Nederland, daardoor complete gelamineerde houtconstructies inclusief grote vingerlassen leveren met CE. Dit is van belang omdat zulks vanuit Europese en Nederlandse wetgeving verplicht is. Het is reden voor vreugde in het bedrijf op het Vroomshoopse bedrijvenpark Het Linderflier.