Afbeelding
Foto: Grote Vriendelijke Reus

Griezelen voor jeugd in Bibliotheek te Almelo

ALMELO – In het kader van de Kinderboekenweek staan maar liefst drie activiteiten voor kinderen in de bibliotheek op stapel.

Het motto van de Kinderboekenweek is dit jaar Gruwelijk eng en het kinderboek wordt dus boek-gerelateerd gevierd met allemaal griezelboeken.

Twee films

Er zijn gratis activiteiten, waaronder de vertoning van twee films, namelijk Briefgeheim op 4 oktober en GVR op 11 oktober. De aanvang is beide keren 's middags om half vier. In Briefgeheimen (voor kinderen vanaf negen jaar) heeft de 11-jarige Eva heeft genoeg van de eeuwige ruzies van haar ouders en ze besluit een nachtje van huis te blijven, verstopt bij haar vrienden Jackie en Thomas. Wanneer Eva in de tuin van de buurman een geheimzinnige brief vindt, raken de drie betrokken bij een crimineel complot. Maar kan Eva haar vader nog wel vertrouwen? In de film GVR (voor kinderen vanaf acht jaar, naar een boek van Roald Dahl) woont de kleine Sofie in een weeshuis. Op een nacht wordt ze door een reus meegenomen naar Reuzenland. Gelukkig is het de Grote grote Vriendelijke Reus en ze bedenken samen een plan om de mens-etende reuzen te vangen.

Griezelfeest

En zaterdag 14 oktober van 's ochtends elf tot 's middags vier uur een griezelfeest, met een verhalenvertellen, schminken, knutselen, EHBO, voorlezen en meer.