Afbeelding
Foto: Luuk Huiskes

Neurosen en andere hobby's in zaal Hof 88

ALMELO – Hans Dorrestijn, Vrouwkje Tuinman en Ingmar Heytze zijn ervaringsdeskundigen, zowel op neurotisch als artistiek gebied. En ze komen volgende week donderdag naar Hof 88. In de voorstelling Neurosen en andere hobby's' gaan ze het menselijk leed te lijf onder het motto: je bent pas echt ziek als je niet meer om je eigen ellende kunt lachen.

Neurosen en andere hobby's is een therapeutisch programma vol muziek, liedjes, samenspraak en poëzie. Over de mentale leegte van mindfulness. Over moeders en vaders die nooit aan kinderen hadden moeten beginnen, en omgekeerd. Over liefde en andere onbehaaglijke zaken. Over de vraag of we diep in ons hart wel van onze tics af willen, want wat zijn we zonder? Het programma bewijst dat het leven weliswaar geen lolletje is, maar dat het echt nog stukken erger kan. Na afloop gaat de bezoeker opgefleurd naar huis, ervan overtuigd dat het met hem/haar eigenlijk best goed gaat.

Varkenskoppen

Tuiman en Heytze zijn schrijvers/dichters van naam en faam in de Nederlandse letteren. Dorrestijn heeft geen introductie nodig, Ooit kapte hij een optreden in het Almelose theater Het Zuiden af wegens ongenoegen over het publiek dat hij met 'varkenskoppen vergeleek. Dat waren nog eens tijden, Zaal Het Zuiden, waar ook Johnny (The Selfkicker) van Doorn optrad en een jonge Bert Visscher voor (hooguit) twintig man.