Afbeelding
Foto: De Passie

Locatie en kosten van De Passie nog onzeker

ALMELO/WIERDEN – De gemeenteraad van Wierden wil de vestigingsplek voor de nieuwbouw van de school De Passie, die ook leerlingen uit Almelo trekt, voorshands openhouden.

De huidige plek van de noodgebouwen in Zuidbroek, de voorkeursvariant van de school voor evangelisch voortgezet onderwijs, blijft een optie, maar een locatie in of nabij het dorpscentrum, in het stationsgebied, wordt nadrukkelijk in de lucht gehouden, waarbij wordt gekeken naar de Hogelucht en naar de Violenhoek.

Een ander punt van zorg, ter sprake gebracht door de coalitiepartij PPW, betreft de kosten. De nieuwbouw is begroot op zeven miljoen. De directie van De Passie heeft laten weten zelf zo'n negen ton bij te kunnen dragen. Volgens PPW-fractiechef Klaas zou het gevaar van een zware overschrijding echter zeer reëel zijn, gezien zijn ervaringen als schooldirecteur. Klaas merkte op dat de bouw van een school in Amsterdam met een oppervlakte van elfduizend vierkante meter 21 miljoen euro kost en dat nieuwbouw voor De Passie van ruim vijfduizend vierkante voor zo'n zeven miljoen dan vrij optimistisch is begroot.

Afbeelding
Afbeelding