Afbeelding
Foto: archief

Erve De Wateregge in Twentse route

ALMELO - Twentse Erven houdt zaterdag voor de vijfde keer de Twentse Ervendag. Ook de Almelose hoeve Erve De Wateregge opent dan de deuren voor belangstellenden.

Verder kunnen bezoekers terecht bij Erve Geerdink in Vasse (gemeente Tubbergen), Erve Lohman in Agelo (gemeente Dinkelland), Erve De Greve in Hertme (gemeente Borne) en Erve de Bikmölder in Haaksbergen.

Op deze vijfde Twentse Ervendag zijn dus vijf Twentse gemeenten boerderijen opengesteld. Het zijn zonder uitzondering mooie en inspirerende boerenerven die in verschillende stadia van ontwikkeling en gebruik verkeren. De eigenaren willen graag hun verhaal vertellen en bezoekers rondleiden door het huis, de bijgebouwen en over het erf. Een unieke belevenis voor mensen die zelf een boerderij bewonen en voor mensen die overwegen dat te gaan doen. Verder is het voor iedereen die het agrarisch erfgoed een warm hart toedraagt een mooie gelegenheid om de erven te bezoeken.

Onder het genot van een kopje koffie of thee vertelt de bewoner over het samenleven op het platteland, over de betekenis daarvan voor de boerderij als gebouw, voor het omliggende erf en voor de vroegere en huidige bestemming van de boerderij.