Afbeelding
Foto: ROC van Twente

Opening hoofdgebouw ROC van Twente bij Gieterij

ALMELO/HENGELO Het hoofdgebouw van het ROC van Twente, waaronder ook de vestigingen in Almelo ressorteren, wordt volgende week geopend in Hart van Zuid te Hengelo.

Het pand is De Paardenstal gedoopt als een verwijzing naar de voormalige paardenstal van de firma Stork uit 1920 die op deze plaats heeft gestaan. Na de opening door burgemeester Schelberg krijgen buurtbewoners de gelegenheid om te komen kijken. Vlak voor de zomervakantie heeft Koopmans Bouw het kantoorgebouw opgeleverd aan ROC van Twente. Het is gevestigd aan de achterzijde van de ROC-locatie Gieterij in Hengelo. In het kantoorgebouw van achthonderd vierkante meter, verdeeld over twee bouwlagen, zijn de ondersteunende diensten Facilitaire Zaken, Huisvesting & ICT en Financiƫn, Studentenadministratie en Control gehuisvest.

In 2008 is de ROC-locatie Gieterij in Hengelo in gebruik genomen. Hier volgen dagelijks ruim zevenduizend studenten een mbo-opleiding. Ook werken er zo'n duizend medewerkers. Een groot aantal van hen is docent, maar ook de ondersteunende diensten waren in de Gieterij gevestigd. Het studentenaantal bleef echter toenemen, waardoor er een tekort kwam aan onderwijsruimte. De ruimtes van enkele ondersteunende diensten zijn daarom omgebouwd tot leslokalen. Tijdelijk waren deze ondersteunende diensten gehuisvest in kantoorgebouw Lansinkveste. De wens van ROC van Twente is echter om onderwijs en ondersteuning goed samen te laten werken vanuit een gezamenlijke locatie. Door voor de ondersteuning een bijgebouw te plaatsen, blijft deze nauw verbonden met het onderwijs in de Gieterij.

De Paardenstal is met een loopbrug aan de Gieterij verbonden. Deze loopbrug vormt tevens de in- en uitgang voor medewerkers. BCT Architecten, ingenieurs en adviseurs uit Enschede ontwierp het gebouw. De Paardenstal richt zich naar het groen aan de Lansinkesweg en vormt daarmee naar men zegt een eenheid.