Afbeelding
Foto: Sint Francis Nyengaschool

Overhandiging cheque InnerWheel voor zorg in Oeganda

ALMELO - De leden van InnerWheel Almelo hebben het afgelopen seizoen tal van activiteiten georganiseerd om geld binnen te halen voor de campagne Huntington. Zo was er de jaarlijkse wijnactie, werden boeken verkocht op diverse boekenmarkten en zijn kerststukken gemaakt en verkocht. Namens het campagneteam Huntington nam Sanne Nibourg de cheque in ontvangst. Dat gebeurde na het ter perse gaan van deze krant.

Het nieuwe goede doel voor het komende seizoen van InnerWheel Almelo is de ondersteuning van Sint Francis Nyengaschool of Nursing and Midwifery. Dat is een school met 170 studenten verpleeg- en verloskunde in het zuidoosten van Oeganda, in Jinja, nabij het Victoriameer. De school wil verpleeg- en verloskundigen op een hoger niveau opleiden om de kwaliteit van zorg in de praktijk te verbeteren.

Zwangerschap

Er is volgens Alice Bomers van InnerWheel Almelo meer kennis nodig om betere zorg te geven tijdens en na de zwangerschap en bevalling. Het doel is de kindersterfte omlaag te brengen en de verloskundige zorg te verbeteren.

In het verleden stond vooral de zorg voor patiƫnten met malaria en lepra centraal. Nu worden in het ziekenhuis mensen met kanker behandeld en moeten verpleegkundigen kennis hebben van palliatieve zorg.

Wereldwijd

InnerWheel is een wereldwijd actieve serviceorganisatie met meer dan honderdduizend leden, waaronder dus in Almelo.