Afbeelding
Foto: Almelo Allee

Almelo Allee versterkt hart en longen in stad

ALMELO – Het multi-evenement Almelo Allee (wandelen, fietsen en hardlopen), dat volgende week zondag (24 september) weer plaatsvindt, krijgt enerzijds meer binding met de binnenstad en voert anderzijds deelnemers dieper in de groene ommelanden.

Er is voor een aangepaste opzet gekozen. Bij de vorige edities voerden de routes vooral door de Gravenallee en omgeving. 'Maar mensen willen na drie jaar ook weleens wat anders zien en daarom brengen we de wandelaars verder het buitengebied in, aldus de organisatie van het sportieve evenement voor stad en stedeling. Deelnemers moeten zich inschrijven op het plein voor het Theaterhotel en vervolgens brengen bussen van Syntus ze naar de twee vertrekpunten in het buitengebied, onder andere in de buurt van het Lateraalkanaal en De Doorbraak. Van daaruit lopen ze een route die hen terugvoert naar het Theaterhotel. Het is niet de bedoeling is dat mensen zelf naar de vertrekplaatsen rijden, omdat daar weinig parkeergelegenheid is. Ook nieuw is de zeven kilometer lange route voor mensen die zijn aangewezen op rolstoel of scootmobiel. Deze route begint bij Natuurvriendenhuis Krikkenhaar in Bornerbroek.

Fietsroutes

De fietsroutes van 25 en veertig kilometer vertrekken wel vanaf het Schouwburgplein en dat geldt ook voor de zestien kilometer lange scootmobielroute.