Sligro Almelo heropent met veel topkoks

ALMELO – De volledig verbouwde Sligro-vestiging aan de Van de Broekeweg in Almelo wordt maandag heropend.

Voor de officiële handeling laat vestigingsdirecteur Hugo de Leeuw zich assisteren door Martin Kruithof (restaurant De Lindenhof in Giethoorn) en Sandra Ysbrandy (van Tijd voor Max). De rest van de maandag én de dinsdag, staan er inspirerende masterclasses van sterrenchefs en interessante kookdemonstraties op het programma, met medewerking van een groot aantal lokale topkoks wie behalve Martin Kruithof ook Mike Vrijdag van Strandlodge in Winterswijk, Lars van Galen van 't Lansink in Hengelo en Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten. Daarnaast zijn er volop, proeverijen, interessante masterclasses door lokale horecahelden, outdoor cooking, foodtrucks en nog veel meer.

Speciaal voor deze heropening heeft Sligro een regionale restaurantgids uitgegeven. Deze bewaareditie ligt vanaf maandag in de vestiging en biedt een overzicht van de deelnemende restaurants. Ter gelegenheid van de heropening kan men bij Sligro in Almelo sparen voor dinercheques van 25 euro die te besteden zijn bij de meer dan vijftig deelnemende restaurants in de regio.

Sligro Almelo is diep geworteld in de regio en de groothandelsformule van Sligro Food Group en is met een landelijk netwerk van vijftig zelfbedieningsgroothandels en acht bezorggroothandels marktleider in Nederland. Sligro richt zich specifiek op groot- en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf en kleinschalige retailbedrijven. Er werd vorig jaar een omzet gerealiseerd van 2,8 miljard met een nettowinst van 73 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltimebasis bedroeg ruim 6.600. De aandelen van Sligro Food Group staan genoteerd op NYSE Euronext.