Afbeelding
Foto: Coen Mulder

Grote belangstelling voor boekpresentatie van Battje in Almelo met de hoofdrolspeler en ook de schrijfster erbij

ALMELO - Battje, de leukste politiehond van Nederland, overhandigde afgelopen weekend in Almelo het eerste exemplaar van een boek over hem en de bandenprikker aan schrijfster Simone Foekens. Een boek met niemand minder dan Battje zelf in de hoofdrol.

'Ik had echt niet zoveel belangstelling voor Battje en voor mijn boek verwacht, hier ben ik superblij mee', aldus Simone Foekens, de schrijfster van Battje en de Bandenprikker afgelopen week bij de presentatie. En hoofdrolspeler Battje was van de partij om het eerste boek in de bek te nemen. Battje is een echte politiehond die als pup de nodige belangstelling kreeg, mede dankzij sociale media Hij is uitgegroeid tot een flinke herdershond die zijn taken nu elders in het land bij de politie uitvoert.

De politie Almelo deelde bij de presentatie voor de kinderen allerlei hebbedingetjes uit en ook konden belangstellende een kijkje nemen in een politieauto of een kleurplaat maken. En de schrijfster ging signeren.

Van de boeken die werden verkocht werden ging een euro naar de Stichting Huntington. Namens die stichting was Marjan Scheers in Almelo aanwezig. Ze had een partner die afgelopen voorjaar na twintig jaar r aan de ziekte overleed. Scheers heeft er ook een boek over geschreven onder de titel De verborgen erfenis. Huntington is een ziekte die bestaat uit zowel ALS, Parkinson als Dementie. Hiermee werd een paar honderd euro opgehaald voor het goede doel.