Afbeelding
Foto: archief

Verkoop Kolkschool als geheel en niet in delen

ALMELO – Het voornemen tot verkoop van de voormalige Kolkschool aan de Bornerbroeksestraat te Almelo zal in zijn geheel worden verkocht en in afzonderlijke blokken of gesplitste blokken.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in reactie op vragen uit de gemeenteraad. Opdeling zou een aantrekkelijker optie zijn, menen sommigen, mede doordat de haalbaarheid van de verkoop zou worden vergroot. Het college heeft inmiddels een partij geselecteerd voor koop van het gehele pand. De nog niet bij name genoemde initiatiefnemer heeft plannen om in het pand appartementen te realiseren. Dat is bij een splitsing in verkoop onmogelijk, aldus het college. 'Gelet daarop zullen wij geen gebruik maken van de door u aangereikte optie (om over te gaan op een gesplitste verkoop). Door verkoop van het pand als geheel (en de realisatie van appartementen daarbinnen) wordt verdere achteruitgang van dit markante gebouw voorkomen, wat tevens een positief effect zal hebben op de leefomgeving. Daarnaast blijft één partij verantwoordelijk voor het onderhoud van het gehele pand en zodoende beter gewaarborgd in de toekomst.

Het college stelt dat de monumentale school aan de buitenkant intact blijft, conform wensen van Erfgoed en Heemschut, wat een voorwaarde is bij de verkoop en de bouwvergunning.