Afbeelding
Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Erepenning UT voor Almelose succesondernemer Hazewinkel

ALMELO - Bij zijn afscheid heeft voorzitter Hazewinkel van de Stichting Universiteitsfonds Twente de erepenning van de Universiteit Twente gekregen. Dat gebeurde vandaag bij de opening van het academisch jaar van de UT.

Hazewinkel, van huis uit accountant/fiscalist, ontving de erepenning uit handen van voorzitter Van der Chijs van het College van Bestuur die de inzet van de gelauwerde roemde.

Hazewinkel, voormalig bestuursvoorzitter van bouwmoloch VolkerWessels en nu in Almelo voorzitter van Soweco onroerendgoedverzamelaar (Ledeboer en Groeneveld) in zijn woonstad Almelo, was van 1995 tot 2008 bestuurslid en van 2010 tot 2017 voorzitter van de Stichting Universiteitsfonds Twente, die van 1948 dateert en destijds werd opgericht door Twentse industriƫlen. Onder zijn leiding kreeg de fondsenwerving meer accent. Het aantal jaarlijkse donaties werd bijna verdrievoudigd tot zevenhonderd.

Van der Chijs stelt dat de Universiteit Twente meer dan twintig jaar heeft geprofiteerd van zijn kennis en ervaring. 'Dankzij zijn immense netwerk was Herman Hazewinkel als geen ander in staat om deuren voor de UT te openen. De universiteit is hem hier extreem dankbaar voor.' Niet alleen Hazewinkel treedt terug, ook ex-bankdirecteur Toering verlaat het bestuur van het Universiteitsfonds Twente.