Afbeelding
Foto: Coen Mulder

Gerede kans nieuwe grote supermarkt in centrum na sluiting van filiaal Albert Heijn in de Havenpassage

ALMELO – De kans is aanzienlijk dat in het sinds deze week leegstaande winkelpand, waar tot afgelopen weekend de binnenstadvestiging van Albert Heijn domicilie hield, op termijn een nieuwe supermarkt komt van vergelijkbare omvang.

Dat heeft wethouder Van Wijk dezer dagen laten weten. De supermarkt voorziet nadrukkelijk in een behoefte, wat ook bleek uit de teleurgestelde reacties toen de grootgrutter zaterdag jongstleden definitief de deuren vergrendelde.

In het centrum wonen relatief veel ouderen die lang niet allemaal even mobiel zijn. Ze houden graag een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen in de buurt op rollatorafstand. Dat geldt trouwens eveneens voor andere bewoners in en om de binnenstad. Ook werkers in en bezoekers van het centrum (denk aan de personeelsleden van de gemeente en de bezoekers van het stadhuis) vinden een supermarkt handig, voor een tussendoortje of de boodschappen voor de avondmaaltijd. Daarbij wijst Van Wijk op de plannen voor meer woonruimte in het centrum en dus meer potentiële klanten.

in de binnenstad van Almelo, waarbij onder meer valt te denken aan de verbouwing van het oude stadhuis en bij Waagplein en Marktplein. Het biedt volgens de wethouder na een verbouwing en wat aanpassingen 'voldoende potentie' voor een riant bemeten supermarkt. Het winkelpand, dat een slordige vijftienhonderd vierkante meter omspant, maakt deel uit van wat De Havenpassage heet. Albert Heijn houdt de winkels aan de Nieuwstraat en het Binnenhof.