Afbeelding
Foto:

Oostvaarders varen zingend tussen Rotterdam en Almelo

ALMELO - Het shantykoor De Oostvaarders peddelt dit weekend tussen Almelo en Rotterdam voor concerten.

Het gezelschap optreden treedt zaterdag op tijdens een nautisch festijn in Rotterdam, als een van de twaalf koren tijdens dit enorme scheepvaartspektakel. De zangers zijn blij dat ze in de stad van Pietje Bell en Ketelbinkie (Toen zij van Rotterdam vertrokken/met kakkerlakke in de midscheeps/en rattennesten in het vooruit) voet aan de kade hebben gekregen. Het koor vertrekt met de bus ´s morgens vroeg uit Almelo en het zal eerst in de late uurtjes in Almelo terug zijn

In de thuisstad wacht De Oostvaarders zondagmiddag om kwart voor vier de afsluiter van het shantykorenfestival in het Beeklustpark. Samen met zusters van De Schellevissen (om half twee) en de Shompiesingers uit Gramsbergen ( om half drie) zullen De Oostvaarders het publiek vermaken met liederen over de zeevaart. Behalve meezingers en zeemansliederen komen Ierse ballads ruimschoots aan bod.
Onder leiding van dirigent Hans Visschedijk en met begeleiding van een combo denken De Oostvaarders het publiek wat te beiden te hebben. Het koor is overigens naarstiglijk op zoek naar uitbreiding van dit combo, met name een accordeonist en een toetsenist.