Afbeelding
Foto:

Muziek en humor Hof 88 met contrabassist Dominic Seldis en de pianist James Pearson

ALMELO – Het nieuwe seizoen van de Stichting Kamermuziek Almelo (SKA) opent het nieuwe seizoen volgende week, zondagmiddag 10 september, met een gratis en al 'uitverkocht' concert van Dominic Seldis en James Pearson. In de kapelzaal van Hof 88 vindt dan een concert plaats van contrabassist Seldis en pianist Pearson. Belangstellenden kunnen zich nog op de wachtlijst laten plaatsen.

Het is een aantrekkelijke geste bij aanvang van het nieuwe seizoen met kamermuziek van furore en allure.

Van de televisie

Seldis is de flamboyante solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist en een geliefd kamermusicus. Het brede publiek kent hem vooral ook als televisiepersoonlijkheid; hij was te zien (onder meer Het Orkest van Nederland, De Nieuwe Stradivarius en Maestro). Seldis en Pearson zullen de toehoorders in de kapelzaal te Almelo trakteren op een programma vol hooggestemde muziek en boeiende verbale intermezzi.

Verhalen met humor

In meerdere opzichten belooft het een aantrekkelijk en spraakmakend programma te zijn. Seldis combineert prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn instrument. Tussen een virtuoze Bottesini en een spetterende Gershwin-medley vertelt hij waarom hij stopte met viool. En wat er zo geweldig is aan de contrabas. Deze liefde hoor je in zijn gepassioneerde Paganini en in een onverwacht romantisch drieluik Elgar/Strauss/Glière. Pearson blinkt uit in meeslepende improvisaties.

Beetje omfloerst

Het exacte programma omgeven de muzikanten graag met een omfloerst geheim, maar naar verwachting kan het publiek zich verheugen op onder meer werken van genoemde grootheden als Bottesini, Elgar/Strauss/Glière, Henze, Paganini, Gershwin, Piazzolla, Bernstein en Oscar Peterson.