Afbeelding
Foto:

MINI One Countryman

ENSCHEDE - De MINI Countryman familie is vanaf juli 2017 met twee nieuwe motoriseringen compleet: de MINI One Countryman en de MINI One D Countryman.

Beide nieuwe varianten hebben motoren met een inhoud van 1,5 liter verdeeld over drie cilinders. Ze behoren tot de nieuwste motorgeneratie van de BMW Group. Ook zijn alle modellen vanaf juli 2017 voorzien van verbeteringen op gebied van design, functionaliteit en infotainment. Deze nieuwe SUV van MINI is bij MINI dealer Broekhuis aan het Spaansland in Enschede leverbaar vanaf € 29.900,-. De benzinemotor in de nieuwe MINI One Countryman combineert een turbo en directe brandstofinjectie met variabele nokkenasverstelling (dubbele VANOS). Het turbinehuis is in het watergekoelde uitlaatspruitstuk geïntegreerd, waardoor het zich dichtbij de verbrandingskamers bevindt. Een as van gesmeed staal met contragewichten zorgt voor een soepele motorloop van de driecilinder met zo min mogelijk trillingen. Het maximumvermogen bedraagt 75 kW /102 pk, terwijl het maximumkoppel van 180 Nm tussen 1.250 en 3.800 tpm beschikbaar is.

Entertainment en meer
Tevens voorziet het Britse merk alle modellen van een aantal verbeteringen op het gebied van design, functionaliteit en infotainment. De aanpassingen betreffen het beeldscherm, het bedieningsconcept en uitbreiding van het aantal opties. Zo krijgen alle MINI modellen een herzien instrumentenpaneel met nieuw ontworpen verlichting en een beter afleesbare brandstofmeter. Ook nieuw zijn de bediening van MINI Driving Modes en de MINI Head-Up- Display. Vanaf juli 2017 kunnen kopers de Clubman en de Countryman laten uitrusten met voorbereiding voor Apple CarPlay.

Display
Vanaf juli 2017 is het instrumentenpaneel bovenop de stuurkolom van elke MINI beter leesbaar en voorzien van een groter display. In de nachtstand verschijnen de cijfers en letters voortaan in het wit in plaats van oranje. Dit nieuwe kleurenschema geldt ook voor de Head-Up- Display als het donker is. Handig is verder dat het persoonlijke profiel van de sleutel voortaan de individuele stand kan opslaan.