Voetbaldagen voor de jeugd

ALMELO - De voorbereiding van de Almelose Voetbaldagen liggen op schema, aldus het bestuur van de organiserende stichting. Die vierde editie vindt 30 en 31 augustus alsmede 1 september plaats. Er zijn in de slotweek van de zomervakantie ongeveer 130 deelnemers actief op de velden van de voetbalvereniging La Première. En er zijn sponsors/ondernemers die doneerden voor Fonds Gehandicaptensport en Kans voor een Kind. Er zijn afspraken gemaakt met Heracles Almelo, maar wat die precies inhouden blijft vooralsnog nog een verrassing. De goede doelen die gesteund worden zijn zoals gezegd Fonds Gehandicaptensport en Kans voor een Kind. De Almelose Voetbaldagen zijn voor de jeugd uit Almelo en omgeving, zowel jongens als meisjes, van vijf toen met veertien jaar. Naast krijgen ze drie dagen training krijgen ze elke dag een lunch aangeboden. En verder zullen de negentien oefenmeesters op de afsluitende vrijdag vanaf één uur een sociaal-maatschappelijke pleinbraderie aanrichten

Menster Bornerbroek verzilverd

ALMELO/BORNERBROEK – De menster Marijke Hammink uit Bornerbroek is tijdens het WK mennen voor pony's in Minden met het Nederlandse team als tweede geëindigd. Waren de vaardigheidsproeven beter geweest, dan had er wellicht goud ingezeten. Hammink stuurde voor het team haar vierspan foutloos en binnen de tijd door de poortjes en won aldus de proef bij de vierspannen. In het individuele klassement reikte de Bornerbroekse tot de vijfde plaats met 176,86 punten, net achter teamgenoot Edith Chardon (174,19 punten). Duitsland pakte uiteindelijk het goud en België won het brons.

Smit krijgt topfunctie KNVB

ALMELO – Koud vertrokken als voorzitter van Heracles heeft Jan Smit weer een baantje in de voetballerij, zeker zo prestigieus, als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB. De profclubs wilden graag een ondernemer met voetbalervaring als boegbeeld en krijgen die nu in de persoon van de ondertussen 71-jarige Smit. Hij zou maximaal drie jaar commissaris worden (en fungeren als een rustbrengende tussenpaus) en onduidelijk is of hij zich gaat (en mag) mengen in de oplaaiende discussie over kunstgras. De nieuwe directeur betaald voetbal bij de KNVB wordt Eric Gudde die Feyenoord daartoe uit de directie van Feyenoord vertrekt.